Në Itali 34 % më pak emigrantë te paligjshëm në 2017

227

Rënia e numrit të emigrantëve klandestin në Itali në 2017 ra me një të tretën në krahasim me 2016, sipas të dhënave të publikuara  nga ministria e brendëshme italiane.

Një raport sipas të dhënave njofton se 6,340 emigrantë të parregullt u riatdhesuan nga Italia në vitin 2017. Numri i uljeve të emigrantëve në Itali ra me 34.24 përqind në 2017 krahasuar me 2016, tha ministria e brendshme e Italisë. Numri i përgjithshëm i uljeve në 2017 ishte 119,310 nga 181,436 vitin e kaluar, sipas ministrisë, që lëshoi ​​të dhëna për emigracionin dhe sigurinë në 2017.

Dëbimet për arsye sigurie deri në 62

Dëbimet pë përqindr arsye sigurie, në lidhje me hetimet ndërkombëtare të terrorizmit, ishin 105 të raportuara, duke përfshirë pesë imamë, në 2017, krahasuar me 66 (duke përfshirë tetë imamë) në 2016, duke arritur 62 përqind. Ekstremistët e dyshuar fetarë të arrestuar nga policia ishin 36, një rritje 9 për qind më 2016 kur u raportuan 33 arrestime të tilla. Në vitin 2017 u vëzhguan gjithsej 129 luftëtarë të huaj, duke përfshirë 42 të vdekur në fushë beteje dhe 24 të cilët u kthyen në Europë – kundrejt 116 në vitin 2016 – kur 34 vdiqën dhe 20 u kthyen në Evropë, një rritje prej 11 përqind.