Përpalsen dy ministra Kamenos- Kotzias për marrëdhëniet me Shqipërinë

238

ATHINE / Janë marrëdhëniet me Shqipërinë dhe emri Maqedonia si dhe tensionet e fundit me Turqinë kanë përplasur dy ministrat në qeverinë aktuale të Alexis Tsipras që i ka besuar dy ministritë mbi çështjet kombëtare, transmenton gazeta e përditshme Kathimerini. Duket, megjithatë, se dridhjet në marrëdhëniet e kryeministrit dhe stafit të tij me ministrat specifike janë intensifikuar pasi qeveria është në frontin e çështjeve kombëtare nën presion të fortë. Në mjedisin e kryeministrit dhe selinë e partisë Koumoundourou është përhapur tani, dyshimi i ministrit të Mbrojtjes Kombëtare, menjëherë pas deklaratave të Ministrit të Mbrojtjes Kombëtare dhe anëtarëve të partise se tij Anel lidhur me mospajtimin e tyre për të trajtuar për çshtjen e Maqedonisë. Klima midis bashkëpunëtorëve të kryeministrit Tsipra nuk është shumë më e mirë për z. Kotzias. Duket se ka pakënaqësi me vlerësimin e bërë nga udhëheqja e Ministrisë së Jashtme lidhur me strategjinë e tensionuar të Ankarasë.