Përsërit sot Pavlopulos: Shqipëria “minon” qëndrimin në rrugën evropiane

374

Deklaron përsëri presidenti i Greqise ndaj Shqipërisë

Greqia kërkon bashkëpunimin dhe perspektivat evropiane të fqinjëve të Ballkanit, por kjo gjithashtu kërkon sjellje të ngjashme dhe, nga ana e tyre. Presidenti i Republikës theksoi sot në shpalljen e tij qytetari nderi nga bashkia Chalkidona të Selanikut.

Greqia kërkon bashkëpunim të frytshëm dhe harmonik me fqinjët e saj ballkanik dhe përkrahë perspektivat e tyre evropiane, por kjo presupozon sjellje të ngjashme nga ana e tyre, brenda kuadrit të vlerave dhe rregullave evropiane, Presidenti i Republikës, Prokopis Pavlopulos, theksoi në shpalljen e tij një qytetar nderi të Chalkidona, në sallën e sallës së bashkisë në Koufalia, Selanik.

Midis të tjerave presidenti grek theksoi se:”Shqipëria në sjelljen e saj lidhur me respektimin e të drejtave të njeriut, ndër të tjera, në lidhje me pakicat, ose të drejtën për pronë, Greqia dëshiron bashkëpunim me të dy vendet dhe se ajo ka një pikëpamje të favorshme për perspektivën e tyre evropiane, por, po minon qëndrimin e saj ndaj këtyre çështjeve.

Ne jemi ata që po themi tani që po, Shqipëria duhet të gjejë rrugën e saj evropiane, por Shqipëria duhet përsëri të tregojë sjelljen e një shteti që është kandidat për anëtarësim. Kjo perspektivë kërkon respektim të së drejtës ndërkombëtare dhe të “acquis evropiane të të drejtave themelore të njeriut”

Pavlopulos vuri në dukje se Greqia konsideron se Ballkani duhet të jetë pjesë e BE-së, “jo Ballkani, si një veçori”, ose si “problem”, por në anën e BE-së me sjellje të mirë evropiane dhe duke kontribuar në bashkimin e Evropës “.

“Kur vjen për të minuar qëndrimet në lidhje me pakicat, e cila është një nga të drejtat kryesore themelore siç është e drejta për të në mënyrë flagrante shkelja e pronës private, çfarë mund të kërkoni një kurs evropian? Dhe ne, a jemi ne shkaktari i kesaj? Ose kjo lloj sjelljeje, një vend që priren drejt një dorë e miqësisë dhe fqinjësisë së mirë. I cili beson se ajo mund të ketë një perspektivë evropiane kur shkelin të drejtat e njeriut dhe madje edhe të shumëfishohen. Ne themi se rruga është e hapur. Shqipëria, megjithatë, sot me këto sjellje vetë minon rrugën e saj. Ne nuk do të jemi abuzive ndaj sjelljeve të tilla, jo vetëm për pakicat, por sepse jemi një vend i BE. dhe ne jemi të detyruar të mbrojmë BE-në. dhe trashëgimia e saj, ligjore dhe kulturore “.

Dhe ndarja dhe zilia kanë qenë gjithmonë armiku i kombit dhe atdheut, “tha Pavlopulos.