Shkencëtarët rusë po përgatisin një ilaç kundër plakjes

154

Një drogë do të ndalojë plakjen ku do të jetë në gjendje të përgatisë shkencëtarët rusë gjatë dy apo tre viteve të ardhshme.

Njoftimi i bërë sot gjatë një konference për shtyp të dhënë nga agjencia qendrën e shtypit TASS në rajonin Ural, akademiku Vladimir Skoulatsef i cili është president nderi i Shoqërisë ruse të Biokimi dhe bioenergetics president i Bashkimit të Rusisë.

“Gama e hulumtimeve tona ka qenë shumë ambicioze, ne jemi munduar të ngadalësojmë dhe madje ta ndalojmë plakjen e njerëzve (…). Sot ne kemi ilaçin, filluam me sëmundje senile të syve dhe kjo drogë po shitet aktualisht në barnatore. (…) Ne kemi përgatitur një ilaç që shëron djegiet dhe plagët e hapura, dhe që nga 1 dhjetori ky vaj tashmë është duke u shitur. Dhe së treti, ajo që ne e bëmë është që ne të filluar hulumtimet klinike të një droge për plakje, ajo është një trajtim sistematik, një përpjekje (…) për të ushqyer trupin (…) me antioxidant “, tha akademiku rus.

Akademiku rus Vladimir Skoulatsef, ka thënë gjatë konferencës për shtyp se tashmë është duke ngadalësuar plakjen :

Unë mendoj se në Rusi, ne jemi duke ecur në këtë drejtim dhe në 2-3 vitet e ardhshme (…) përgatitjes do të ndodhë (…) për një total prej plakjes” terapisë. Skoulatsef akademik është një ekspert në fushën e biokimisë, ka shkruar libra të shumtë në energjinë e qelizës, dhe është konsideruar si një nga themeluesit e bioenergjisë përbën një drejtim të ri në fushat e biokimisë, biofizikës dhe fiziologjisë.

Që nga viti 1991 drejton Institutin e Biologjisë fiziko-kimike të quajtur Belazerski Lomonosov Universitetin e Moskës që nga viti 2002 është dekan i fakultetit të bio-inxhinierike dhe bio-informacione të cilën ai themeloi në Universitetin e Moskës. Ai ka shkruar më shumë se 700 dokumente shkencore dhe është konsideruar si biolog i lexueshëm në Rusi.

Në dekadat e fundit Skoulatsef është marrë me studimin e teorisë plakjes së trupit si program biologjike dhe që kërkon mënyra për të ngadalësuar. Në vitin 2003, ai krijoi projektin ndërdisiplinore dhe bio bashkëpunimi me emrin “Aplikimi praktik i jon Skoulatsef” duke përfshirë 300 shkencëtarë të huaj dhe ruse. Qëllimi i programit është krijimi i përgatitjeve të reja mjekësore, të cilat do të trajtojnë patologji e agjencisë treguar me moshën, si ngadalësuar procesin e plakjes.

Përgatitjet e hershme farmaceutike, anti-plakje është eyedrops Visomitin, vaj për rigjenerimin e plagëve Eksomitin përbërje farmaceutike per Plastomitin plakjes. Për kontributin e tij në themelimin dhe zhvillimin e sektorit të bioenergjisë Skoulatsef dha Çmimin Demidov në vitin 2017, e cila konsiderohet çmimi më i rëndësishëm shkencor në Rusi nuk është dhënë nga qeveria.