Shqiperia i merr BE-se 450 milione per qeverisjen e saj dhe 8.2milione per burgun e Fierit,

443

Shqiperia merr para per burgje dhe per vehten e saj…por…

Evropa mban premtimin per ndertimin e burgut te ri duke i dhene shtetit shqiptar 8.2 milione paund, burg modern qe u dorezuar brenda afatit dhe kontrates. Ngritja e ketij burgu te sigurise se larte u ngrit per strehimin e“peshqeve te medhenje”, mbeshtetur ne dy projekteve te BE si pjesë e luftës kundër korrupsionit në rajon. Një burg të ri në Shqipërinë jugore, qe i kushtoi taksapaguesve të BE-së 8.2 milionë paund

Komisioni i BE-së tha: “Procesi i zgjerimit është një proces i rreptë por i ndershëm i ndërtuar mbi kriteret dhe mësimet e nxjerra nga e kaluara.Financimi i ofruar në sektorët përkatës ishte i përshtatshëm, duke pasur parasysh sasinë relativisht të kufizuar të investimeve në shkallë të gjerë të kërkuar dhe kufijtë e paraqitur nga kapaciteti absorbues ekzistues”. Totali i popullsisë së burgut ne Shqiperi (përfshirë të paraburgosurit / të paraburgosurit) eshte ne 5 580 persona.

Shqipëria, e cila është më afër që të jetë gati për anëtarësim në BE, mori 450 milionë paund për të ndihmuar qeverinë e saj për të kapërcyer korrupsionin dhe për të luftuar krimin e organizuar që drejtohet nga bandat e kontrabandës.