Sulmohet me granata Ambasada e SH.B.A.- së në Mal të Zi

267

Ambasada e SHBA në kryeqytetin e Malit të Zi të Podgoricës është sulmuar me granata nga një sulmues i paidentifikuar, kanë konfirmuar zyrtarët amerikanë.

Tani është e panjohur nëse Ambasada është akoma nën sulm ose sa njerëz janë plagosur,

Në një alarm të sigurisë të lëshuar nga zyra njerëzit u paralajmëruan të shmangnin zonën. “Ambasada e SHBA në Podgoricë këshillon qytetarët e Shteteve të Bashkuara ka një situatë aktive të sigurisë në Ambasadën e SHBA në Podgoricë.

“Shmangni Ambasadën deri në një njoftim tjetër”. Këshilla të tjera iu dhanë shtetasve amerikanë në vend. Deklarata e Ambasadës tha: “Shmangni tubime të mëdha dhe demonstrata, dhe ndiqni udhëzimet e autoriteteve lokale”. Sulmi ndodhi rreth orës 12.30. Në ambasadë punojnë gjithsej 34 amerikanë dhe 134 punonjës lokalë. Një dëshmitar i incidentit konfirmoi: “Dikush vdiq jashtë ambasadës. “Dikush që hodhi granata në Ambasadë dhe njëri u shpërtheu dhe vrau veten.”

Shtetet e Bashkuara e kanë mbështetur vendin në reformat demokratike dhe ekonomike që nga themelimi i ambasadës së tyre në SHBA. Mali i Zi, më i vogli nga republikat ish-Jugosllave, ishte vendi i 29-të që iu bashkua NATO-s vitin e kaluar. Hera e fundit që u sulmua nga Ambasada e SHBA ishte në vitin 2015 kur zyra amerikane në Uzbekistan u vra në shënjestër nga një njeri i paidentifikuar. Njeriu hodhi dy eksplozivë të improvizuar mbi muret e ambienteve diplomatike, por askush nuk u dëmtua./EXPRESS/