Tag: , , , ,

FMN: Shqipëria me nivelin më të lartë të kredive të këqija në Europë

Shqipëria ka nivelin më të lartë të kredive të këqija në Ballkan dhe në Europë. Në raportin e publikuar nga FMN theksohet se Shqipëria edhe pse ka realizuar...

Shimpanzetë mund të mësojnë fjalë për sendet

Sipas një studimi të ri, shimpanzetë mund të mësojnë fjalë për objekte apo sende. Kjo gjetje hedh dritë mbi mënyrën se si shimpanzetë mësojnë dhe...

Konstantopoulou, kryetare e Parlamentit

Në Greqi, Zoi Konstantopoulou është zgjedhur, pas një votimi të fshehtë, siç kërkohet nga Rregullorja, dhe me një rekord prej 235 vota në favor të saj, duke u...

MMSR : Në Shqipëri 1 milione të papunë

Në faqen zyrtare të kësaj ministrie në kategorinë e punësimit thekson se, në Shqipëri janë 1 milion të papunë. Sipas të dhënave zyrtare në Shqipërinë e...

Emigrantët shqiptarë që mbetën të huaj

Astrit Kosturi  /  Nuk po them sa shumë telefonata kam marrë, as numërin e vendeve prej nga janë nisur këto biseda telefonike me shqiptarët emigrantë, por dua...

INSTAT: Papunësia në Shqipëri rritet

    Papunësia është një opsion për stabilizimin specifike të vendit. Kete duhet te kuptoje qeveria shqiptare apo opozita e cila ka muaj qe ka haruar...

BE, 224 kampe – burgimi për emigrantët

Por është e vërtetë se kushtet e paraburgimit të emigrantëve dhe atyre që aplikojnë për azil politik në territoret e BE-së, nuk zbatohen si duhet në çdo...

Tragjedia: 6 të vdekur dhe 16 të zhdukur

  Greqi / Gjashtë viktima janë konfirmuar deri tani në tragjedinëe fundit me emigrantët, pas identifikimit të dy kufomave diten e djeshme në Turqi. Hetimet...

7milionë dollarë për strehimin e pastrehëve

  Beyonce i dhuron të pastrehëve një institucion për strehimin e tyre. Ajo e kishte mbajtur sekret deri në përfundimin e ndërtimit të shtëpisë bamirëse....

Toka ka edhe 40 miliardë planete të tjerë

Në artikullin e tij, drejtori i Fondacionit planetar Eugenides , Dionisis P. Simopoulos analizon rezultatet mbresëlënëse të teleskopit hapësinor “Kepler”,  i...