Tsipras për korrupsion: Greqia fund valixheve e çantave dhe llogarive të errëta

281

Greqia nuk do të shtyhet në valixhe, çanta dhe llogari të errëta. Qeveria, dhe unë personalisht, do të këmbëngulim deri në fund: Dritë kudo dritë në të gjitha! “, Theksoi kryeminisri Alexis Tsipras në një intervistë për të përditëshmen “Gazeta e redaktorëve “

Valixhet për zyrtarët qeveritarë dhe partitë politike, për periudhën 2003-2007, të zbuluara nga drejtësia gjermane, janë një tjetër lidhje në zinxhirin e korrupsionit, me të cilin Greqia ka lidhur sistemin e vjetër politik. Qarqet ND dhe PASOK fjalë për fjalë i ndanë rrobat e popullit grek, shumë vite përpara se të na çonin në krizë dhe memorandume. Nuk ka dyshim sot, pas armatimeve, Siemens, Novartis, dhe rryshfete në metro, që në nivelin më të lartë shtetëror dhe politik, ku korrupsionit kishte përhapur kthetrat e tij. Korrupsioni është bërë një rregull në marrëdhëniet midis shtetit dhe kompanive të mëdha. Kjo para e zezë qarkullonte me valixhe, çanta dhe fatura të fshehura, për të arritur xhepat e zyrtarëve shtetërorë dhe politik dhe madje edhe partive të pushtetit, që vepronin në aspektin e mafias. Ankesat e prokurorëve, martirizimi, paditë kundër ministrave, madje kundër kryeministrit, retorika e luftës civile dhe akuza për komplot. Është vetëm një gjest i një reagimi të ngjashëm me bandat që synon të frikësojë Drejtësinë, qeverinë dhe dëshmitarët, për të mbajtur veprimin e saj në errësirë. Greqia nuk do të shtyjë valixhe, çanta dhe llogari të errëta. Qeveria, dhe unë personalisht, do të këmbëngulë në fund: Drita kudo, dritë në të gjitha! Kështu që fajtorët mund të flasin për veprimet e tyre, të pafajshmit të heqin qafe çdo hije dyshimi dhe të rivendosin besimin e tronditur të popullit grek për ata që zgjedhin të qeverisin “.