Zaev: Jemi të gatshëm të bëjmë gjithçka që mundemi për t’u bashkuar me NATO dhe BE

181

Zbatimi i reformave dhe zgjidhja e çështjes së emrit u njoftua nga kryeministri maqedonas gjatë një konference të përbashkët për shtyp me kancelaren Merkel

Gatishmëria e qeverisë për të marrë përgjegjësitë e saj, zbatimin e reformave dhe zgjidhjen e çështjes së emrit, për të arritur sukses në anëtarësimin në BE dhe NATO, tha kryeministri z. Zoran Zaev gjatë një konference shtypi që ai dha së bashku me Kancelaren Angela Merkel.

“Maqedonia i kushton rëndësi të madhe përkrahjes së Gjermanisë për qëllimet e saj strategjike, anëtarësimin në NATO dhe në BE. Ne duhet të bëjmë punën që po bëjmë. Ne duhet të zbatojmë reforma intensive dhe të zgjidhim çështjen e hapur të emrit me Greqinë. Ky është një problem që ky vend ka me emrin tonë kushtetues. Këto janë çështje delikate dhe të vështira, por ne duam të kemi rezultate dhe ne duam që opozita dhe Presidenti i Republikës të marrin pjesë në të, dhe natyrisht do të kërkojmë edhe qytetarët për pëlqimin e tyre “, tha Zaev.