Vrima e zeze ne Diell u rrit 6 herë më shumë se madhësia e Tokës

1088

Brenda 48 orëve, kjo njollë u rrit 6 herë më shumë se madhësia e Tokës! Madje sipas NASA-s, kjo njollë mund të rritet edhe më shumë. Njollat diellore krijohen kur fusha magnetike e Diellit “tendoset” dhe në ato vende është shumë më “ftohtë” se temperatura që mbizotëron në pjesën tjetër të tij. Kjo njollë mund të shkaktoj shpërthime të mëdha dhe hedhje masive të bërthamave të diellit dhe përkon me kulmin e ciklit 11-vjeçar të yllit të sistemit tonë diellor, sipas ekspertëvevrima e zeze