300 ton ujë radioaktiv bien çdo ditë në oqean

1075

fukoshima 55

Një plagë e hapur në planet është Fukushima pasi çdo ditë rreth 300 ton ujë radioaktiv derdhen në oqeane, sipas zbulimeve të Youssou Gionegiama, zyrtar në Ministrinë e Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë së Qeverisë së Sinzo Abe. Pohimi i zyrtarit Gionegiama shkaktoi trazirë, duke konfirmuar frikë se tani fatkeqësia Fukushima, e shkaktuar nga tërmeti i fuqishëm 9,1 të shkallës Rihter dhe që pasoi nga cunami, ka pasoja shumë serioze se sa ishte llogaritur në fillim.

Nga tjetër e menaxherit të Termocentrali Bërthamor Tokio Electric (TEPCO),  kohët e fundit pranoi se rrjedh ujë të infektuar me radioaktivitet, pasi janë gjetur peshk të infektuar nga radioaktiviteti, duke komentuar mbi deklaratën publike të  zyrtarit Gionegiama, deklaron se nuk është në gjendje për të konfirmuar shumën e saktë të ujit radioaktiv që përfundon në Oqeanin Paqësor!

Uji rrjedh në oqean nga nëntokën e zonës së aksidentit dhe kanë vënë tashmë në plane ne vend për të reduktuar humbjet nga qeveria japoneze, pasi, siç është thënë edhe vetë nga kryeministri Abe Sinzo në deklaratat e tij, “problemi është urgjent dhe shkakton shqetësim të madh për popullatën.”

Konkretisht, në mënyrë të veçantë, pasi dështuan përpjekjet e kompanisë për të riparuar dëmin e shkaktuar nga aksidenti, qeveria njoftoi se ajo do të kontribuojë në këtë drejtim.

Por, zbulimet e reja, megjithatë, pritet të shkaktojnë akoma më shumë vonesë në punimet, gjithsesi pritet që të arrijnë deri 40 vjet dhe të rrisë koston më shumë se 11 miliardë $. Plani i ri për pastrimin e ujit dhe reduktimi i rrjedhjes parashikon ngrirjen literal të nëntokës dhe për të pompuar rreth 300 ton ujë në ditë, kjo deri në muajin dhjetor të këtij viti. Deri tani kompania është duke u përpjekur për të devijuar ujërat e arritura poshtë fabrikës , por më në fund doli, se uji që dilte ishte ende infektuar me radioaktivitet .
Këtë e pëlqejnë %d blogues: