58% e italianëve janë kundër faljes së Berluskonit

berluskoni 55

Kundër faljes së Silvio Berluskoni janë në pothuajse 6 nga 10 italianëve ( 58%), sipas sondazhit të kryer nga IPR Marketing për llogari të televizionin publik kanalin Rai Tre. Në favor të faljes së tij është  34% e të anketuarve, ndërsa 8% nuk ka marrë një qëndrim mbi këtë çështje.

62% e italianëve mendojnë se ratifikimi i dënimit së Berluskonit nga Gjykata e Lartë do të ndikojë negativisht në të ardhmen e qeverisë Enrico Leta, por 27% nuk ​​besojnë se do të ketë ndikime, ndërsa 11% nuk kanë shprehur asnjë një opinion. Sipas të njëjtit sondazh, popullariteti i kryeministrit Enrico Leta arrin 47%, dhe i gjithë qeverisë nuk e kalon 37%.

Lidhur me punën e qeverisë, 50% e të anketuarve kanë pikëpamjen se ajo duhet të vazhdojë punën e saj pa kufizime kohore, 37% janë në favor të zgjedhjeve të parakohshme pas miratimit të ligjit zgjedhor, vetëm 9% kanë kërkuar zgjedhje të menjëhershme,  ndërsa 4 %  nuk dhanë asnjë përgjigje.