70% e grekëve nuk kanë besim Evropën

932

barometri fjala jone

Mendimin më të keq për gjithë evropianët kanë grekët për Bashkimin Evropian , në bazë të rezultateve të një Eurobarometrit të ri,  të publikuar sot në mediat greke. Në përgjithësi , 72 në 100 Grekë nuk kanë besim në Bashkimin Evropian , ndërsa 54 % e njerëzve të thotë se ai ka një imazh negativ për BE. Në prag të zgjedhjeve dhe Presidencës greke , rezultatet e Eurobarometrit në lidhje me BE-në është më e keqja e të gjitha kohërave që janë zbatuar në Greqi .

Në mënyrë të veçantë, sipas sondazhit të fundit të Eurobarometer të publikuar nga Komisioni Evropian, grekët kanë përshtypjen më të keqe për BE-në në mesin e të gjithë evropianëve me 54%. Gjithashtu grekët janë “kampionë” dhe mosbesim, me 74%  në BE.