Ata që bëjnë seks shpesh tregojnë nje moshe shtatë vjete më te rinje!

kush ben seks tregon me i ri

Nëse ju doni të shikoni veten në shtatë vjet më te ri, ju patjeter duhet të keni marrëdhënie seksuale. Kjo sipas studimit te shkencëtarit britanik, rastet e rralla ne seks i shkurtojne njeriut jeten nga 5-7 vjet

Publikimi ne gazeten britanike “Daily Mail”, lidhur me studimin e udhëhequr nga profesor i psikologjisë, David Wick ne spitalin Royal Edimburgh, arriti në përfundimin se jeta e shëndetshme seksuale është në thelb një eliksir i rinisë natyrshme për ata mbi 30 vjeç.

Psikologu britanik, i cili ka studiuar për një dekadë të tere lidhur me kete fenomen per te dyja gjinite, per një jetë seksuale të shëndetshme gjeti se ata që dukeshin më të rinj se mosha e tyre, ata pretendonin se kishin marrëdhënie seksuale rreth 50% mbi mesataren, kështu që për grupmoshën 40-50 vjet, tre herë në javë krahasuar me të tjerët të cilët deklaruan se ata gëzonin seksi partnerin e tyre dy herë në dite Brenda javes

Wick Profesori thekson se kënaqësia e seksit është një faktor i rëndësishëm në ruajtjen e shëndetit të mirë. Faktor biologjik është gjithashtu një katalizator pasi duke bere seks clirond endorphins, një lende kimike natyrore që është emetuar nga trupi i njeriut. Kjo vepron si një reliever dhimbje natyrore që dëbon stresin dhe relakson në një masë që te flenë më lehtë.

Marrja rregullisht dashuri, liron edhe të ashtuquajturin “hormonit të rritjes” që ndihmon elasticitetin e lëkurës duke ndihmuar qe te mos “prishet” dhe te bëj rrudhat. Në përfundim të fjalës së tij në një konferencë të Shoqatës Britanike Psikologjike, profesori britanik vuri në dukje se seksi është i mirë për të gjitha moshat, dhe në mes të krizës është një mënyrë e lirë dhe efektive për të dukem më i ri se ata.