Athine: Konkursi i ri për të ndërtuar një xhami

899

 

xhami ne Athine

Procedurat për tenderin e ri për ndërtimin e një xhamie në Botanik ka filluar Ministria e Infrastrukturës që nga dje, per ata qe ende nuk kanë paraqitur ofertat që kishin nënshkruar për këtë, pas reagimeve te banorëve lokalë dhe te qytetarëve. Qe nga viti 2007 Greqia endet akoma per gjetjen e nje vendi te pershtshem per ngritjen e nje xhamie te vetme ne Athine. Theksohet se 700 mije myslimane ne kryeqytetin grek i bejne lutjet e tyre ne bodrume, parqe apo stadium te ndryshme. Deri me sot jane bere shume perpjekje per ngritjen e ketij kultit, por gjithmone eshte ndeshur perball vendasve te cilet nuk duan nje gje te tille ne zonen e tyre.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: