Banka Botërore: Zhdukja e varfërisë nga viti 2030

1805

Presidentii Bankës Botërore, Gim Jong Kim: 870 milionë njerëz janë të uritur për çdo ditë.

Përherë të parë në histori, është e mundur për të zvogëluar në mbarë botën fenomenine varfërisë ekstreme, tha kreu i Bankës Botërore, Gim Jong Kim në një fjalim në Uashington. Siç tha ai, objektivi i Bankës Botërore është që të zhdukin varfërinë ekstreme nga bota deri në 2030. Vuri në dukje se 1.3 miliard njerëz ende jetojnë në varfëri të skajshme, 870 milionë njerëz shkojnë të uritur për çdo ditë, si dhe 6.8 milionë fëmijë nën 5 vjec vdesin çdo vit nga faktorët që lidhen me varfërinë.

Kim ka theksuar se sukseset e viteve të fundit në drejtim të çrrënjosjes së varfërisë në kombinim me parashikimet pozitive për ekonominë, ka dhënë për herë të parë mundësinë e eliminimit të varfërisë në vendet në zhvillim brenda një dekade. Së fundi, ka deklaruar se duhet të bëhen përpjekje të mëdha për të përshpejtuar zhvillimin ekonomik në Afrikë dhe Azinë Jugore.

varferia

 

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: