BE: Nga rekordi në rekord, mbi 25 milionë të papunë

1084

euro 44

Spanja “ka mbajtur kurorën” dhe Kampionatin Europian edhe për papunësinë nga 24.6% në maj, ndjekur nga Greqia që sot ka regjistruar shifrat më të larta me 27.2%

Situata është përkeqësuar në mënyrë tragjike në tregun e punës të vendeve të BE-së dhe të eurozonës, shifra të reja të konfirmuar nga Eurostat për muajin maj. Në 27 vende, te BE-se, papunësia arriti në mesataren me 10.3%, duke vazhduar të rritet akoma nga muaji në muaj, pasi 10.2%  ishte në muajin prill. Gjërat janë keq edhe në 17 vendet pjesëmarrëse në zonën e euros, ku papunësia arriti në mesatare me 11.1%, gjithashtu është rritur në krahasim me 11% muajin e kaluar. Përkeqësimi është i rëndësishëm për këtë vit, pasi në maj të vitit të kaluar papunësia ne BE ishte vetëm 9.5%, ndërsa në atë të eurozonës me 10%.

Siç u tha nga Eurostat, është vlerësuar se në të gjithë BE-ja aktualisht ka 24.868 milionë qytetarë jashtë tregut të punës, si dhe 17.561.000 që jetojnë në eurozonë. Në një vit që po vlerësohet se janë humbur gati 2 milionë vende pune, shumica dërmuese e vendeve të euro zonës. Në nivel vendi, Spanja mbetet kampion i padiskutueshëm me 24.6% në maj, ndërsa Greqia mbyllur prapa me 22.6% në tremujorin e tretë (ende për t’u njoftuar të dhënat maj). Në dy të tjera “mnimoniakes” vende situata është më e mirë, si në Portugali papunësisë arriti në “vetëm” 15.2% dhe 14.6% Irlanda. Në anën tjetër të tabelës, janë Austria, ku papunësia është 4.1%, Holanda 5.1% dhe Gjermania me 5.6%.

Spanja “ka mbajtur kurorën” dhe Kampionatin Europian edhe për papunësinë nga 24.6% në maj, ndjekur nga Greqia që sot ka regjistruar shifrat më të larta me 27.2%

Situata është përkeqësuar në mënyrë tragjike në tregun e punës të vendeve të BE-së dhe të eurozonës, shifra të reja të konfirmuar nga Eurostat për muajin maj. Në 27 vende, papunësia arriti në mesataren me 10.3%, duke vazhduar të rritet akoma nga muaji në muaj, pasi 10.2%  ishte në muajin prill. Gjërat janë keq edhe në 17 vendet pjesëmarrëse në zonën e euros, ku papunësia arriti në mesatare me 11.1%, gjithashtu është rritur në krahasim me 11% muajin e kaluar. Përkeqësimi është i rëndësishëm për këtë vit, pasi në maj të vitit të kaluar papunësia ne BE ishte vetëm 9.5%, ndërsa në atë të eurozonës me 10%.

Siç u tha nga Eurostat, është vlerësuar se në të gjithë BE-ja aktualisht ka 24.868 milionë qytetarë jashtë tregut të punës, si dhe 17.561.000 që jetojnë në eurozonë. Në një vit që po vlerësohet se janë humbur gati 2 milionë vende pune, shumica dërmuese e vendeve të euro zonës. Në nivel vendi, Spanja mbetet kampion i padiskutueshëm me 24.6% në maj, ndërsa Greqia mbyllur prapa me 22.6% në tremujorin e tretë (ende për t’u njoftuar të dhënat maj). Në dy të tjera “mnimoniakes” vende situata është më e mirë, si në Portugali papunësisë arriti në “vetëm” 15.2% dhe 14.6% Irlanda. Në anën tjetër të tabelës, janë Austria, ku papunësia është 4.1%, Holanda 5.1% dhe Gjermania me 5.6%.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: