BE: Teston pro dhe kundra një borxhi të mundshem ne grupin e eurozonës.

1012

 

borxhi -x

Grupi i ekspertëve për të vlerësuar përfitimet dhe rreziqet e grupimit borxhit të eurozonës ka krijuar Komisionin i BE, sipas deklarimit te Hoze Manuel Barroso.

Duke folur në lidhje me shqyrtimin e aktiviteteve të Këshillit Evropian të kohëve të fundit, Presidenti i Komisionit Evropian Hoze Manuel Barroso zbuloi se komisioni ka vendosur që të vazhdojë krijimin e një “Panel te ekspertëve ekonomik”, dhe qe do të shqyrtojë përfitimet e mundshme dhe rreziqet e një grupimi të pjesshme borxhit në vendet e eurozonës.

Por siç shpjegoi Z. Barroso, grupi vendosi për të punuar në vendimet e “anës tjetër” për të forcuar disiplinën fiskale, sipas vendimeve te marrë në pranverë, ku dhe konsiderohet si hapi i parë për të nxjerrë eurobonot. Komisioni eshte i perbere nga 11-anëtar te ekipit dhe do të udhëhiqet nga Toumpelis Gkiougkerel, një ish-anëtar i Bordit Ekzekutiv të Bankës Qendrore Evropiane.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: