Category: Rajoni

Kriza, 73% e grekëve s’do bëjnë pushime

Sipas një sondazhi të kryer në Greqi nga Instituti i Konsumatorit rezulton se këtë vit 73 për qind e grekëve nuk do të shkojë me pushime. Sondazhi, i kryer në...

Rriten azilkërkuesit nga Ballkani

Rriten azilkërkuesit nga Ballkani Muaji tetor i vitit 2012 shënoi pikun e kërkesave për azil për shtetasit e vendeve të Ballkanit Perëndimor. Raporti i Zyrës...

Papa Franciskos kritikon “indiferencën” për fatin e emigrantëve

  Papa Franciskos kritikoi diten hënë, në vizitën e tij të parë historik në Lampedusa, “indiferencën” e botës në lidhje me fatin e...

Greqi: Sigurimi i shtetit po pergjon 50.000 telefona celular

  Sigurimi i shtetit grek (EYP ELAS) kane pergjuar telefonat e më shumë se 50.000 njerëz! Vetëm këtë vit pergjimi zyrtar i telefonova nga ana e...

Korrupsioni: Greqia vendin e pare ne BE, në të njëjtën pozitë me Kolumbinë !

  Harta e Korrupsionit Botëror: Greqia vendin me te  keq në BE në të njëjtën pozitë me Kolumbinë, ku një në pesë grekëve ka dhene rushfet zyrtarit...

Greqia: Recesioni më i thellë ne 5%, si dhe papunësia më 27.8%

    Recesioni më të thellë që imponohet nga huadhënësit ndërkombëtarë në Greqi, pritet këtë vit nga Fondacioni per Kerkime Ekonomike Industriale,...

Greqi – Emigrante kujdes ne kamping, gjoba 300 euro!

  Sipas draftit të ligjit të ri për turizmin, eshte dyfishuar gjoba për kampingun e lire, sipas draftit të ligjit ri mbi turizmin. Pra, nga 147 euro do të...

Bullgari, Presidenti kërkon zgjedhje të parakohshme

  Presidenti i Bullgarisë, Rosen Plevneliev kërkoi mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme, të konsideruara prej tij si rrugëdaljen e vetme nga kriza politike që...

Greqi / Rekord papunesia ne nivelin 26.8% në mars

Per muajin mars me 26.8% e popullsisë së afte te punës është rritur papunësina në Greqi, nga 26.7% qe ishte per muajin e kaluar, kjo sipas të dhënave të...

Greqi / Solidaritetin e BE në luftimin e emigracionit të paligjshëm, ka kërkuar ministri Dendias

  Solidaritetin e BE në trajtimin dhe efektet e emigracionit të paligjshëm në Greqi i ka bëre thirrje Ministrit të Rendit Publik Nikos Dendias, duke folur në...