Dështim për masat shtrënguese sheh një në dy evropianë

872

deshtim 44

Duhet më shumë kohë për një rezultatet beson 34% e europianëve

Mbi 50% e evropianëve besojnë se politikat shtrënguese që po zbatohet nga fillimi i krizës ka dështuar, kjo sipas sondazheve Gallup, për platformën “Debatimi në Evropë”. Sipas sondazhit Gallup, 51% nga qytetarët e BE-së beson se politikat shtrënguese të zbatuara për restaurimin e fiskale nuk kanë asnjë efekt. Vetëm 5% besojnë të kundërtën, ndërsa 34% mendon se duhet më shumë kohë që të ketë sukses. Shifrat më negative janë regjistruar në vendet që marrin asistencë financiare, e shoqëron konsolidimin drastike fiskale: 80% në Greqi, 68% në Portugali dhe 64% në Qipro.

60% e të anketuarve, kundër ndaj 16% beson se ka zgjidhje më të mirë për masat shtrënguese.  Normat më të larta janë regjistruar në Greqi (94%), Portugalia (81%) dhe Spanja (80%). Vetëm 22% e evropianëve besojnë se politikat shtrënguese të përfshijnë të gjithë Evropën, krahasuar me 67% që mendojnë se këto politika nuk favorizojnë përkundër disa Shteteve Anëtare.

Greqia (23%) ishte në vendin e katërt, përpara Italia dhe Spanja (20%). Sondazhi u zhvillua nga 13-23 shtator në 6.177 njerëz në BE
Këtë e pëlqejnë %d blogues: