Duke mbështetur studentët më të mirë, ne do të arrijmë të fitojmë dijet e duhura

909

meta-studenti 555 copy

Kryetari i  Kuvendit, z. Ilir Meta ishte i  ftuar nderi në   “ Dita e Ekselencës” , si dhe në inaugurimin  e godinës së re të Universitetit të  Shkencave Sociale, në Tiranë.Këtë ceremoni e nderuan me praninë e tyre, Kryetari i  Kuvendit, z. Ilir Meta, Rektori i Universitetit të Tiranës,z. Dhori Kule,  dekanë të Universitetit të Tiranës, Kryetari  i Gjykatës së  Lartë ,z. Xhezair Zaganjori, Ministri i Mirëqenies  dhe Rinisë, z. Erjon Veliaj,

Me rastin e “ Dita e Ekselencës”, Kryetari i  Kuvendit  shprehu  vlerësimin për të gjithë  studentët  që studiojnë  në Shqipëri,   të cilët  me punën dhe sakrificën e tyre,  kanë  arritur rezultatet maksimale.

“Secili prej jush  mund të  konkurrojë nga Janari i  këtij viti  në konkurset që do hap  Kuvendi i Shqipërisë,  për administratën e Kuvendit, ku një pjesë e mirë do të fitojnë dhe të kontribuojnë, pasi kemi nevojë të tërheqim dhe të rikthejmë në vend shumë prej atyre të cilët kanë studiuar jashtë, por pa asnjë diskutim kemi nevojë që të përkrahim  më të mirët që kanë studiuar këtu” , tha z. Meta

Rektori i Universitetit të Tiranës,z. Dhori Kule nënvizoi se Universiteti i Tiranës, në kuadrin e detyrimeve, misionit, përgjegjësive që ka ndaj shoqërisë nëpërmjet studentëve të ekselencës i  japin Universitetit tonë një format të standardeve cilësore. Rezultati i  rrjetit të ekselencës është një eveniment i  dukshëm i Universitetit të Tiranës në raport me universitetet e rajonit . Kryetari  z. Meta  i uroj suksese të gjithë studentëve,  familjeve  të tyre , dhe ndau bindjen se, duke mbështetur  më të mirët, ne do të arrijmë të fitojmë dijet e duhura  në këtë botë të globalizuar ku më e rëndësishme se çdo ekonomi , është ekonomia e dijes.

Në fund të ceremonisë, z. Meta  shpërndau diploma  për studentët  shqiptarë , të cilët kanë mbaruar me rezultate të shkëlqyera dhe me medalje  ari në vendin tonë.

Fjala përshëndetëse e Kryetarit të Kuvendit, z. Ilir Meta:

meta-student22

Mirëmbrëma të gjithëve.

I nderuar profesor z. Dhori Kule.

Të nderuar rektorë të Universitetit të Tiranës, pedagogë, pedagoge, studentë, prindër

I nderuar z. Zaganjori , z. Veliaj, z. Malaj,të ftuar.

Është kënaqësi e veçantë për mua që të marr pjesë  në këtë ngjarje të mrekullueshme dhe në këtë auditor kaq cilësor. Në radhë  të parë,  nga ana njerëzore dhe intelektuale, por dhe nga infrastruktura  që është domethënëse dhe premtuese për të ardhmen, për studentët e të ardhmes. Ne nuk i kemi pasur kushtet kaq të mira. Me këtë rast, dua të shpreh vlerësimin tim më të mirë për të gjithë ju që studioni në Shqipëri dhe që jeni më të mirët e më të mirëve. Kur hyra në këtë auditor mu kujtua një thënie e Adenauer, një prej politikanëve më të mëdhenj të Gjermanisë  dhe të Europës, kur e kundërshtonin ai thoshte: “ Jetojmë në të njëjtin qiell, por nuk shikojmë  të njëjtin horizont.”

Për mua është kënaqësi e veçantë sepse ju jeni më të mirët e më të mirëve  dhe shikoni më larg se gjithë të tjerët. Kjo falë përpjekjeve tuaja, investimit tuaj, dijeve që keni fituar me përkushtim, me sakrificë. Kjo nuk përfaqëson thjesht një krenari vetëm për ju, për familjet tuaj, por përfaqëson  një mundësi të shkëlqyer për të gjithë shoqërinë tonë që të eci më shpejt dhe të arrij shumë më larg sesa është sot. Jam i bindur se duke mbështetur  studentët më të mirë, duke mbështetur  kudo më të mirët e më të mirëve, ne do të arrijmë të fitojmë dijet e duhura  në këtë botë të globalizuar ku më e rëndësishme se çdo ekonomi , është ekonomia e dijes.Prandaj është kënaqësi të jem sot me ju  dhe të uroj Fakultetin e Shkencave Sociale për këtë fillim të mbarë , në këto mjedise të standardeve europiane dhe t’ju uroj juve për rezultatet e shkëlqyera .

Ftoj shumë prej jush që të fillojnë të konkurrojnë nga Janari edhe në konkurset që do hapi  Kuvendi i Shqipërisë , për administratën e Kuvendit. Jam i bindur se një pjesë e mirë do të arrijnë të fitojnë dhe të kontribuojnë, pasi kemi nevojë të tërheqim dhe të rikthejmë në vend shumë prej atyre të cilët kanë studiuar jashtë, por pa asnjë diskutim kemi nevojë që të përkrahim  më të mirët e më të mirëve, që kanë studiuar këtu dhe janë në gjendje të konkurrojnë  me bashkëmoshatarët e tyre kudo në Europë.

Jemi në muajin dhjetor dhe sa jemi në dhjetor kujtimet na çojnë  në dhjetorin e vitit 1990, kur ka ndodhur një ndryshim shumë i madh në Shqipëri.

Që nga dhjetori atëherë dhe deri në  dhjetorin që jemi ne tani , Shqipëria mund të kishte ecur shumë më përpara . Ka qenë një tranzicion i vështirë, i gjatë, një betejë midis dy sistemeve, midis dy epokave, por sidomos midis dy mentaliteteve dhe kulturave të ndryshme. Unë jam i bindur se Shqipëria do të ecë më shpejt,  duke ecur me ritmin tuaj, të 20-vjeçarëve që shikojnë drejt së ardhmes.

Për mua ishte një kënaqësi e madhe që isha sot këtu me ju.

Ju uroj suksese, mbarësi juve, familjeve tuaja, gjithë gjeneratës tuaj që është e sotmja e vendit  dhe jo thjesht e ardhmja e tij.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: