Egjipt: Gjykata dënoi me vdekje 529 mbështetës të ish Presidentit Morsi

1163

egjipiti ne fjala jone

Avokati mbrojtës i akuzuarëve të mbështetësit të ish Presidentit Morsi theksoi se, 529 prej tyre u dënuan me vdekje nga një gjykatë në Egjipt. Me akuzën e vrasjes, pengim trafikun dhe kategoritë e tjera, gjykata egjiptiane ka dënuar me vdekje 529 mbështetës të ish-Presidentit egjiptian Mohamed Morsi. Agjencia e lajmeve Reuters ka dhënë një nga avokatët që mbrojnë të akuzuarit, i cili shtoi se gjykata ka liruar 16 prej tyre që akuzohen, duke shtuar se të dënuarit me vdekje kanë të drejtë ankese. Në bankën e të akuzuarve ditën e shtune u ulën mbi 1.200 mbështetës të ish Presidentit Morsi, i cili u rrëzuar nga ushtria më 3 korri të 2013. Pas rrëzimit të tij mijëra simpatizantë apo mbështetës të tij janë vrarë në përleshjet apo burgosur.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: