Eurostat: 50% u rrit papunësia për të rinjtë në Greqi

1032

Në të gjithë BE, më shumë se 30% e të rinjve të papunë kishin qenë të papunë për më shumë se një vit.

Në pesë vitet e fundit papunësia për të rinjtë e moshës 15 deri 24 vjeç u rrit në 54 për qind në Bashkimin Evropian që nga fillimi i krizës financiare, sipas një raporti nga Komisioni Europian. Sipas raportit evropian papunësia e të rinjve në Europë është rritur me një mesatare prej 15% në shkurt 2008, si dhe në 22.5% në korrik 2012. Shifrat e fundit të publikuara nga Eurostat tregojnë se normat më të larta të papunësisë për të rinjtë në Greqi është 53.8% dhe për Spanjën 52.9%
Këtë e pëlqejnë %d blogues: