Kastro:Nuk e prisja që të arrija këtë moshë

872

kastro 55

Udhëheqësi që po bën historinë në Kubë me rastin e 87 vjetorit të ditlindjes së tij është referuar gjerësisht për problemin e shëndetit, që para 7-të vjetësh përpak është ti kushtojë atij jetën e tij. Në vitin 2006 sëmundja e kishte detyruar atë të japë dorëheqjen nga udhëheqja e Kubës, por në vitet e konfliktit me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka thënë Fidel Castro në një artikull në gazetën e Partisë Komuniste të Kubës, me rastin e ditëlindjes së tij.

“Në asnjë mënyrë nuk imagjinuar se jeta ime do të shtyhet për shtatë vjet të tjera”, shtoi ai. Castro i është referuar edhe vdekjes së mikut të tij, Hugo Chavez, marsin e kaluar dhe mrekullitë e shkencës: “Shkencëtarët duhet të na mësojnë të jemi të përulur. Pra, kështë ne do të jemi më mirë të përgatitur për ballë, por edhe për të shijuar privilegjin e rrallë të të qenit “.

Ish-lideri kubanez ka shkruar për marrëdhëniet e vështira me SHBA-në, duke zbuluar se në fillim të viteve ’80, atëherë lideri sovjetik, Andropovi, kishte paralajmëruar se vendi i tij nuk mund të mbrojë Kubën nëse do kishte ndërhyrje amerikane.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: