Francë: Qeveria vendosi shpërbërjen e tre partive ekstremiste

780

 

nazismi ne france

Kabineti francez vendosi sot shpërbërjen e tre organizatave të krahut të djathtë, të cilat kanë karakteristikat e “milicisë private” dhe qe “inkurajojnë diskriminimin dhe urrejtjen”, siç është njoftuar nga zëdhënësi i qeverisë Nazat Vallo-Belkasem. Të tre organizatat qe u shperben ishin te emertuara: “Mënyra e tretë”, si “Rinia Revolucionare Nacionaliste” (JNR) dhe “Dëshira të ëndërrojmë”, siç thuhet nga Nazat Vallo-Belkasem. Pasuesit e këtyre organizatave ishin të përfshirë në vdekjen e nje te riu me 6 qershor, aktivist i ri i të majtës ekstreme, Klement Merik , pas një ngatërrese në Paris.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: