As frika e vdekjes nuk i pengon

1201

vdekja profil

Mijëra emigrantë të vdekur për një jetë më të mirë . Në 2013 ka pasur një numër rekord të emigrantëve që kanë vdekur duke u përpjekur për të gjetur strehim në vende të tjera. Njerëz të dëshpëruar, që as frika e vërtetë e vdekjes nuk i ndaloi ata për të bërë udhëtimin e parajsës.  Emigruan për një të ardhme më të mirë, por e paguan me jetën e tyre. Sipas Organizatës Ndërkombëtare për Migrim (IOM) – dhe i bazuar në të dhënat e organizatave jo-qeveritare dhe kontrollin e kufijve, të paktën 2,360 emigrantë kanë humbur jetën në vitin 2013 duke luftuar për të arritur një vend ku ata kishin shpresuar, për një jetë më të mirë, ndërkohë që shumë prej tyre kishin paguar trafikantëve shuma të mëdha.

Megjithatë, numri rritet në mënyrë dramatike dhe e kalon 7,000, në qoftë se shtohet përafërsisht 2,000 në 5,000 afrikanë të llogaritura (ndonëse janë dëshmi jo zyrtare) që kanë humbur jetën duke kaluar Sinai dhe Gjirin e Adenit në Jemen në mënyrë për të arritur vendet e tjera të pasura.

vdekja ne focus

As frika e vdekjes nuk i pengon

“Ne kurrë nuk do të dimë numrin e vërtetë, pasi shumë emigrantë vdiqën në shkretëtirat, oqeaneve ose aksidente të tjera,” vuri në dukje William Lacy Swing, Drejtor i Përgjithshëm i IOM-it, në një deklaratë për Ditën Botërore të Migrantëve (18 dhjetor). “Këta njerëz janë të dëshpëruar – as edhe një frikë e vërtetë e vdekjes nuk e pengon ata të pengojnë udhëtimin e tyre,” shtoi Swing.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: