Fsheha që kam lindur në Shqipëri

eleni portret 1

Më në fund ka kuptuar se nuk është turp të jesh shqiptar. Eleni Fureira ka zhveshur rrobat e saj dhe tha të vërtetën: “Unë kam lindur në Shqipëri”. Duhej të kalonin vite që më në fund kjo femër shqiptare të thoshte se ishte shqiptare. Ndoshta sot kjo femër ka arritur një farë suksesi në karierën e saj si këngëtare, por për shqiptarët në Greqi ajo mbetet si një njeri që kishte mohuar vendlindjen e saj. Por për këtë këngëtare lindur më 7 Mars 1987 në Athinë dhe rritur në Kalithea përbën tashmë një të kaluar të hidhur për të, duke na kujtuar në emigracion edhe një herë parimin tonë se: e verteta vonon dhe kur nuk harron! Mohimi i i vendit të saj i pati diskutime të shumta në median greke.

eleni portret

Në numrin e ri të revistës në internet të Petros Kostopoulos, këngëtarja Helena Foureira më e siqertë se kurrë me thëniet e saj bën zbulimin, se ajo ka lindur në Shqipëri dhe ishin disa arsye që ndikuan për të mbajtur atë të fshehur. Unë e kam përjetuar shumë racizmin në shkollë dhe kur kam filluar të kënduarit. Kjo më bëri të fortë dhe unë mund të jap dhe një mesazh për të rinjtë:

“Për të gjykuar dikë me seksualitetin e tij apo të kombësisë dhe jo për atë që shkon për të bërë. Fsheha se kam lindur në Shqipëri, sepse kur unë shkoja për të bërë regjistrimin e këngës në Mystique, para se të hyja në studio nuk duan as të dëgjojnë. Ishte për ata shumë tabu të ishe shqiptare. Dhe unë shumë e vogël nuk e kuptoja, sepse unë ndihesha greke. Unë nuk e di një gjuhë tjetër, këtu kam mësuar shkronjat … Dhe për këtë “Unë thashë vetes se asgjë nuk do të më ndalojë nga duke bërë atë që unë dua duke përcjellë mesazhet e mia,” ka theksuar, duke shtuar: Nuk e mërzit mua më, sepse unë me punën time dhe vlerën më bën të shoh se të gjithë ato që ka ” fryrë ” TV, nuk kishte asnjë ndikim në botë. Dhe jo për mua më, e rëndësishme. Nuk ka kuptim për të qenë një racist. ” ka përfunduar ajo…

eleni ne focus