Gati shperthimi ne burgjet greke

1126

Gatiburgjet 44 të shpërthejnë burgjet pas vdekjes së shqiptarit 40 vjeçar që në trupin e tij mjeku ligjor konstatoi mavijosje si pasojë e goditjeve të forta. Ky lajm i orëve të vona i vdekjes së shqiptarit në qelinë e tij ka ngritur në revoltë të burgosurit në kater burgjet e Greqisë, kryesisht në burgjet e Malandriut, Trikalla, Patra dhe Domoku. Këtë lajm e vertetëton zyrtarisht edhe zëvëndesi i Federatës Panhelenike të burgjeve në Greqi z. Dhimitris Nikolinakos, duke theksuar se të denuarit e huaj kryesisht të burgosurit shqiptar kanë refezuar ushqimin e drekës. Por në fakt kjo revolte ka dhënë një alarm në autoritet përkatëse, ku deri tani gjëndja është e kontrollueshme, pa incidente në këto burgje
Këtë e pëlqejnë %d blogues: