Greqi, 400 € taksa shtesë në vitin 2014 për çdo qytetar

853

greqi 55

Mbi 3.400 € mesatarisht do kërkohet që të paguajnë taksa direkte në vitin 2014, rreth 5.725.000 tatimpaguesit, bazuar në draftin e buxhetit të ri për t’u paraqitur në javën e ardhshme. Në lidhje me këtë vit çdo qytetar do të paguajë 400 euro më shumë taksa në rritje. Flitet se drafti i buxhetit të shtetit të ri ka përcaktuar qëllimin ambicioz për të mbledhur 19. 5 miliardë euro nga taksat e drejtpërdrejta mbi të ardhurat dhe kapitalin ( p.sh. tatimi të ardhurat, solidariteti dhe rritje në pronës etj ) kundër 17.5 miliardë që pritet të mblidhen këtë vit,  pa kërkuar masa shtesë për të mbyllur ndonjë ” vrima e zezë” në buxhetin. Me sistemin e ri, qindra e mijëra biznese të klasës së mesme dhe miliona punonjësve dhe pensionistet që kanë në ngarkim fëmijët, punishte apo ndermarrje të vogla që kryejnë punë të pavarur të angazhuar në aktivitete të veçanta do të paguajnë një normë tatimore prej 26% -40% , ndërsa miliona të punësuarve dhe pensionistet cilët kanë të ardhura vjetore mbi 9.550 € do të rëndohen  nga taksat që janë rritur ndjeshëm duke filluar që nga viti 2014 .
Këtë e pëlqejnë %d blogues: