Greqi: “Certifikata Shëndeti” për 20,000 prostituta

 

7

Me kartat e shëndetit rreth 20,000 prostituta në Atikë planifikon Ministria e Shëndetësisë me qellim për të ndaluar “epidemic” e virusit HIV / AIDS dhe të sëmundjeve të tjera seksualisht të transmetueshme, dhe që prek njerëzit, gratë dhe burrat që punojnë në radhët e prostitucionit dhe kërcënon ata që hyjnë si konsumatorë per “seks te paguar”.

Duke pasur parasysh se prostitutat ligjore janë pakicë e papërfillshme në numrin e pergjithshem, ku nje ne 20 te tilla eshte e pajisur me kete certifikate, konkretisht  vetëm 1,100 gra kan deklaruar se kane marre certificate shendeti ne qellim per te punuar ne shtepi publike. Per kete Ministria e Shendetesise ka për qëllim të ofrojë kartën e shëndetit të mijëra të prostitutave të tjera te paligjshme.

Sipas të dhënave te publikuara ne mediat greke, rritja e rasteve të reja të infektimit me HIV / AIDS arrin 580%, ndërsa infeksionet e reja janë kryesisht moshat e reja 25-35 vjeç. Gjithashtu, një pjesë e konsiderueshme për meshkujt që kanë seks me meshkuj. Veçanërisht shqetësuese është se 12.9% e njerëzve me HIV / AIDS në kete vend i përket emigrantëve, ku numri është në rritje.