Greqi, mbi 300 incidente të dhunës raciste në dy vitet e fundit

dhuna 55

Kjo shifër është vetëm maja e ajsbergut

Mbi 300 incidente të dhunës raciste ka shënuar që nga vjeshta 2011 deri sot Rrjeti Regjistrimit të Dhunës Raciste, që koordinohet nga Komisioni Kombëtar për të Drejtat e Njeriut dhe Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët. Në këtë rrjet janë përfshirë 33 organizatave jo-qeveritare dhe organe të tjera.

“Kjo shifër është vetëm maja e ajsbergut. Ne kemi regjistruar vetëm rastet që ne dimë dhe kemi konfirmuar nëpërmjet intervistave të viktimave, zakonisht persona të lidhur me organizatën, “thotë zonja Helen Tacoma, asistente koordinatore e rrjetit. “Shumë incidente më nuk janë të regjistruara.” Ajo që është veçanërisht interesante për regjistrimet e rrjetit po disi një tipologji e sulmeve raciste. “Incidentet ishin sulme të një person në një më pak se dhjetë emigrantë. Shumica dërrmuese e sulmeve të kryera nga grupet e të paktën 4 njerëz për një njeri. Zakonisht në mbrëmje në zonat jo të mbushur plot, ndërkohë që viktima është zgjedhur në bazë të ngjyrës e saj, “thotë Znj Takou “. Gjëja e rëndësishme është vetë shteti për të dhënë mesazhin se nuk mund të tolerohet një sjellje të tillë. Vrasja e Paul Fyssas nuk ishte në një mjedis neutral. Ata vranë javën e kaluar, ku për shumë vitet bënin stërvitje mbi trupat emigrantëve. “