Greqi: Pensionistë 2.707.727, ndërsa paguhen 4.454.943 pensione!

984

pension 55

Greqia e sotme edhe pse po kalon një nga çastet më të vështira ekonomike, prap se prap të lë të kuptosh se diçka në këtë vend nuk po shkon mire, kur shikon se në këtë vend afërsisht 11 milionë banorë përfshi dhe emigrantët, paguhen 4.454.943 pensione, kur janë vetëm 2.707.727 pensionistë. Paga mesatare mujore pa llogaritur tatimet shkon në 921,19 euro, ndërsa numri i të huajve që marrin pension në këtë vend është 9.099.

Për muajin qershor të 2013 numri i pensionistëve në vend është  2.707.000 , kjo sipas të dhënave nga Ministria e Punës. Të dhënat mbi numrin dhe vlerën e pensioneve të lëshuar nga John Vroutsis Ministri i Punës, Siguri dhe Mirëqenies Sociale,  në prezantimin e raportit të tretë të kontrollit të sistemit të ashtuquajtur “  Sistemi I Kontrollit dhe pagesat e pensioneve “Helios”.

Sipas rezultateve të raportit, kanë dalë si vijon:

– Numri i pensionistëve është 2.707.727

– Numri i pensioneve në pagimin arrin në 4.454.943

– Shpenzimet totale mujore mbi pensionet në muajin gusht është 2.303.466.298,98 euro

– Të ardhurat mesatare mujore nga pensionet arrin në 921,19 euro(para taksave dhe zbritjeve të kujdesit shëndetësor).

Siç vuri në dukje Ministri i Punës, “Funksioni i  Dielli” është në lidhje të drejtpërdrejtë me sistemin “Ariadne”, dhe pas shpalljes së 6.122 vdekjeve u pezulluan 8.793 pensione.”

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: