Greqi: Sigurimi i shtetit po pergjon 50.000 telefona celular

929

 

celulari

Sigurimi i shtetit grek (EYP ELAS) kane pergjuar telefonat e më shumë se 50.000 njerëz! Vetëm këtë vit pergjimi zyrtar i telefonova nga ana e “sigurimit të shtetit” u rrit me 70%! Përveç kësaj, shtatë kompanitë e komunikimit kane dorëzuar raporte se kane pasur probleme të sigurisë në rrjetin e tyre.

Këto zbulime mbresëlënëse rrjedhin nga raporti i fundit i Autoritetit të Sigurisë dhe Privatësia e Komunikacioneve (ADAE) në lidhje me monitorimin e telefonit dhe abuzime të dyshuara Telekomunikacionit.

Nga te dhenat ADAE bëhet e qartë se përgjimet ne sistemet e telefonit behej nga “Antiterrorizmi” EYP , duke patur nje rritje pothuajse në mënyrë eksponenciale. Siç thuhet në një raport të lëshuar me 2011 u dhane 3.472 urdhra në lidhje me rastet e reja te komunikimit për arsye të “sigurisë kombëtare” (që kanë të bëjnë me terrorizmin dhe spiunazhin) kundrejt 2.281 urdhrave qe ishin dhene me 2010.

Gjithashtu në vitin 2011, prokurorët kane lëshuar 4.061 urdhra qe mbeshteten ne dispozitat e mëparshme, në krahasim me 2.950 urdhrave në vitin 2010. Kjo do të thotë se në raste të tillado  të vazhdojë të pergjoje telefonat. Edhe në vitin 2011 lëshoi ​​1.743 Vendimet e këshillave gjyqësore, krahasuar me 1,169 në vitin 2010, për zbulimin e veprave të tilla si vrasje, grabitje, trafik droge etj

Në total gjatë vitit 2011 u lëshuan ​​ne total prej 9.276 vendime gjykate për përgjim telefonash, kundër 6.400 qe ishin dhene në 2010 (një rritje prej më shumë se 69%).

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: