Greqia i kërkon transparencë drejtësisë gjermane për vrasjen e një greku nga neo-nazistët DONER

nazist 6“Transparencë i kakërkuar Greqia drejtësisë gjermane për vrasjet e neo-nazistëve DONER, nga zëdhënësii Ministrisë së Jashtme G. Delavekuras “.Siç bëhet e ditur gjyqi do tëfillojë më 15 prill në gjykatën e Mynihut dhe në të do të ndiqet edhe nga 50 gazetarëgjerman dhe asnjë i huaj. Grupi neo-nazist i ashtuquajturDONER është akuzuar për vrasjen e nje oficeri të policisë grua, sidhe të nëntë emigrantëve. Vrasjet janë kryer në dhjetvjeçarin e shkuar nga viti2000-2006, por kjo organizatë u zbulua më 2011. Viktimat ishin tetë me kombësiturke dhe një me kombësi greke. Theksohet se të gjithë këta emigrantë që uvranë ishin pronarë të dyqaneve suflaqesh.

Në lidhje me hapjen e ardhshme të gjyqit më 17 prill për vrasjen e një turk grek dhe tetë nganeo-naziste organizate në Gjermani, zëdhënësi i ministrisë së jashtme G.Delavekuras tha: “Qeveria greke është duke e ndjekur me vëmëndje të madhe zhvillimetdhe fillimin afërt të gjykimit më 17 prill, për vrasjet e një emigranti greknga organizata neo-naziste Nationalsozialistischer Untergrund (NSU). Greqia,nëpërmjet përfaqësuesve të Misioneve Diplomatike dhe Konsullore të vendit tonënë Gjermani, është në kontakt me familjen e viktimës dhe ka marrë pjesë, përngjarjen në kërkim për nderin dhe dinjitetin për kujtimin e viktimës.Nga anatjetër kryetari i komunitetit turk Kenan Kolat  ka theksuar për gazetën Berliner Zeitung se  “është një skandal, një turp”