Greqia: Recesioni më i thellë ne 5%, si dhe papunësia më 27.8%

741

 

 

greqia 55

Recesioni më të thellë që imponohet nga huadhënësit ndërkombëtarë në Greqi, pritet këtë vit nga Fondacioni per Kerkime Ekonomike Industriale, duke folur per tkurrje të ekonomisë ne rreth 5%, më e lartë, nga 4.6% qe ishte në vlerësimin e mëparshëm, ndërsa parashikimet theksojne se papunësia do të arrijë 27.8%.   Në një normë prej 4,8-5,0% pritet të tkurret ekonomia greke këtë vit, sipas raportit tremujor të Fondacionit për Kërkime Ekonomike dhe Industriale (ΙΟΒΕ) , të botuar sot, në krahasim me vlerësimin e mëparshëm qe ishte prej 4.6%.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: