Itali: Numri i te varferve u rrit në 9.5 milion njerez

955

 

faqja e pare 5

Rekord negativ në aspektin e rritjes se varfërisë në Itali, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave të ISTAT vendit.

Sipas këtyre të dhënave, skamja e individëve absolute, nga 5.7% e popullsisë qe ishte në vitin 2011, arriti vitin e kaluar në 8%, e cila është gjithashtu një rekord negativ prej tetë viteve të fundit. Këta janë njerëz të cilët “nuk mund të blejnë mallrat themelore, me esenciale për një jetë të denjë”, siç thuhet në një raport.

Gati 50% jetojnë në rajonet e Italisë Jugore, e rrënuar nga problemit të papunësisë kronike dhe krimit të organizuar, ndersa 15.8% e italianëve, ose 9.563.000 e qytetarëve jeton, sipas ISTAT, «në kushtet e varfërisë relative”. Kufiri për t’u bashkuar me një familje me dy anëtarë të kësaj kategorie statistikore është “të ketë të ardhura mujore prej më pak se 990 €.”

Te moshuarit që jetojnë vetëm dhe janë të varfër janë 8.6% e totalit. Siç është theksuar nga vëzhguesit, në këtë rast, mbajtësit e pensioneve minimale mund të konsiderohet, në pjesë, me “fat”, sepse të ardhurat mujore kane rregulluar rritjet e detyrueshëm në inflacion.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: