Ja kush është Kristo Papa n/kryetari i “Agimit të Artë” !

kristi55

Nuk është rastësi që kreu i “Agimit të Artë”, Mikaloliakos ka vendosur pas vehtes së tij  50-vjeçarin Kristo Papa një ish dyqanxhi mobiljesh. Ky është një nga anëtarët themelues nga më të vjetrit e kësaj organizate të “Agimit të Artë”, një ekstremist i mirëfilltë ideologjik të kësaj organizate kriminale. Nëpërmjet literaturës së tij të pasur të publikuara ne revistën e tyre, Kristos Papas manifestoi një kult patologjike e “personaliteteve” të Gjermanisë naziste.

Artikujt e tij në revistën e “Agimit të Artë” kanë përlëvduar me fanatizëm nazist mizantrop dhe fanatike Straicher Julius Straicher dhe kriminelëve … “dëshmorëve” të ideologjisë së Hitlerit, dmth 11 liderët e Rajhut të Tretë që ekzekutuan pas gjyqit të Nurembergut. Për faktin e fundit, kreu i territorit votimit të “Agimit të Artë” nuk ngurron të theksojë se artikujt e tij për dënim të padrejtë, dedikuar nazistëve për kujtesën e tyre si një “Dashuri përkujtimor dhe një lutje për përparimin e tyre shpirtëror dhe përsosje.”

Kristo Papas në vitin 1993 hapi një librari të ashtuquajtur, “Ilioforo” në rrugën Kefalonia 52, drejtpërdrejt nën zyrat e Agimit të Artë. Gjithasht ka shkruar libra “teoria biologjike e socializmit Kombëtare”, “Greqia e lashtë dhe Socializmi Kombëtar” dhe libri i parë i famëkeq “Periandrou” ndaj Anthony Androutsopoulos.

Në biografinë e tij thotë se “vijnë nga familjet që i dhanë Greqisë priftërinjë dhe ushtarë.” Babai i tij Elias Pappas ishte një oficer i artilerisë, dhe besnik i diktatorit Georgios Papadopulos.

Biografia e tij publikuar në faqen e tij në rrjetin elektronik:

Kristos Papas lindi në Athinë në vitin 1962.

Është nga Lakka e Soulit.

Vjen nga një familje që i dhanë Greqisë priftërinjë dhe ushtarakë. Babai i tij ishte toger dhe luftëtar F / B Elias H. Pappas, një bashkëpunëtor i ngushtë i diktatorit George Papadopulos.

Ai ka shërbyer në ushtri prej 26 muajsh në Marinë. Ka punuar për disa vjet si një nënpunës të shitjes në korporatat e mëdha.Nga rinia e tij e hershme ai merret me politikën ofrues, në mbrojtjen e idesë nacionaliste. Në garën e “Agimit të Artë” bën pjesë që nga dita e themelimit të saj, dhe qendron gjithmonë nga ana e kreut të kësaj organizate Nikos Mikaloliakos. Është gazetar në dy gazeta dhe revista me përmbajtje historike dhe ideologjike. Ai është i martuar dhe baba i tre fëmijëve. Në zgjedhjet e 6 majit dhe 17 qershor 2012 ai u zgjodh anëtar i Parlamentit  i “Agimit të Artë”, gjithashtu eshte udhëheqësi parlamentar i partisë dhe Shef Seksioni i Punëve të Jashtme.

Ai u bë i njohur për popullin shqiptar pas xhesti tragjik në një intervistë të News 24 kur nxjerr nga nje qese plastike dhe hedh poshte flamurin shqiptar. Kristo Papa është vetëdorëzuar në policinë e Athinës pas 36 orëve në kërkim, ku edhe mbahet i arrestuar sëbashku me 5 kolegët e tij deputetë dhe kreun e kësaj partie. Mbi të rëndojnë akuza të rënda si numër dy i kësaj organizate kriminale. Menjëherë në shtëpinë e tij policia ka filluar kontrollet duke marrë prej andej kuti të mëdha me materiale.