Klonuan një dinosaur ?

1170

dinosaur ne fb

Shkencëtarët në Universitetin e Liverpulit John Moore argumentojnë se kanë klonuar dinosaur. Kjo mund të jetë diçka e vërtetë?

Sipas deklaratave të përfaqësuesit të Universitetit të Liverpulit John Moore, është një dinosaur i quajtur “Spot”, e cila i takon llojit Apatosaurus. Shkencëtarët thonë se ADN-ja e izoluar e një fosile të ruajtur mirë Apatosaurus, e cila është ekspozuar në muzeun e Universitetit të Shkencave të Natyrës dhe infuzion në një mitër pjellore struci. Ky lajm është publikuar në faqen e internetit të lajmeve-hound.org, një faqe interneti siç raportohet nga Independent ka mashtruar përsëri publik me lajme të rreme. Sipas Independent, fotoja e artikullit nuk tregon një dinosaur të vogël, por një fëmijë parregullt. Doktor Gemma Sheridan, një profesor i kimisë LJMU tha: ”  Shpesh kisha menduar se deri më tani kjo mund të ndodhë vetëm në filmat shkencorë të fantazisë të tipit park Jurassic, por në fakt ne ishim në gjendje për ta arritur këtë në laborator tonë, është e mahnitshme.”

dinosauer

Por, siç është raportuar nga Independent, nuk ka shkencëtar me këtë emër, por është dikush që ka miqësi me pronarin e internetit! Kjo histori ka ngjallur interesin e publikut që shpërndajnë lajme të përbashkët dhe thotë se kjo histori do të ketë një fund të lumtur. Sipas Independent, shkencëtarët në Universitetin e Mançesterit ishin përpjekur për të klonizuar një dinosauri në të kaluarën, por nuk arritën dot,  pasi nuk ishte e mundur për të izoluar ADN e tij.

Burimi: news 247
Këtë e pëlqejnë %d blogues: