Kujdes: Bisedat e celularit tuaj, kopjohen edhe kur është i fikur!

1027

Teknollogjia po bën të pamundurën për t’jukontrolluar se çfarë mund flisni brenda familjes suaj, edhe pse mendoni setelefoni juaj celular është tashmë edhe i fikur. Një sistem i ashtuquajtur nëtermin teknik i “zgjuar” kopjon regjistrimin e celularëve të fikur dhe i dërgonato në zyrat e policisë, kjo publikuar sot në disa media greke. Sistemi veçantëbën thithjen e informacionit nëpërmjet telefonave celularë dhe kompjuterë portative,duke I përdorur me çdo fshehtësi të madhe, sidomos këto muajt e fundit nga e Policisënë zbatim të ligjit në Greqi.

Ky sistem i ndërtuar nga një kompani izraelite,ka lidhje të menjëhershme me telefonat celular (mobil) qëvjedhin bisedat tuaja, fototdhe mesazhet brenda disa sekondave me të gjitha të dhënat që ka brenda telefoni,dhe i dërgon ato menjëherë në autoritetet policore. Gjithashtu sistemiështë në gjendje për të zbuluar dhe regjistruar të dhënat edhe që ju më parë i kini fshirë atonga telefoni juaj. Teknollogjia izraeliteka bërë që të gjithë këto të kryen pa agjenci shërbimesh në zbatimi të ligjit ngaDepartamenti i Auditimit Ligjore.

Sistem portativ i kopjimit të bisedave nga telefonatcelular është i përmasave rreth 15×15 cm dhe e ka koston e rreth 15.000 €. Vlen të përmendet se të dhënat përmestelefonit celular mund të regjistrohen, edhe në qoftë se është e mbyllur, apoedhe nëse bateria është hequr. celulari
Këtë e pëlqejnë %d blogues: