Kush janë pasaporta më të mira për të udhëtuar?

pasaport 444

Mundet që të gjitha pasaportat kenë faqet e njëjta por jo të njëjtën “peshë”. Henley & Partners, është një firmë konsultuese në çështjet e Shtetësisë dhe Imigrimit, bëri një sondazh duke matur pasaportë në pasaportë me qëllim për të parë se kush janë më të mirëpritur në kufi.

Le të shohim se kush pasaportë është më e “fuqishme” në planet:

Pa viza në 173 shtete: Britania, Finlanda, Suedia

Pa viza në 172 shtete: USA, Gjermania, Danimarka, Luksemburg

Pa viza në 171 shtete: Belgjika, Holanda, Itali

Pa viza në 170 shtete: Kanada. Franca .Irlanda. Japonia. Norvegjia. Portugalia. Spanja

Pa viza në 168 shtete: Zelanda e Re. Zvicër. Austri

Visa 167 vende Australia. Greqia . Singapore

Pa viza në 166 shtete: Korea e Jugut

Pa viza në 165 shtete: Islanda

Pa viza në 163 shtete: Malajzia. Malta

Pa viza në 159 shtete: Lihtenshtajn