Mallkimi i aktorëve që mishëruan Jezusin

 

 

krishti 1

Jeffrey Hunter, në filmin – «Mbreti i Mbretërve”

Në vitin 2007 Alexis Golfis është gjetur në moshën 59-vjeçare, i vdekur në Sheshin Koliatsou të Athinës. Në vitet e fundit ai ishte i pastrehë dhe për të jetuar ushqehej nga mbeturinat. Ngjarje të papritura gjatë xhirimeve, vdekjet e protagonistëve, karriera ku përfunduan papritmas dhe një rol të diskutueshëm. Shumica e aktorëve të cilët kanë paraqitur në kinema Krishtin, më pas janë penduar për zgjedhjen e tyre.

Protagonisti i filmit “Mbreti i Mbretërve” (1961) që interpretoj Krishtin në moshën 33 vjeç Ndoqi për shumë pak një karrierë të shquar por  në vazdim  filloi të luante role të parëndësishme , më vonë  luajti rolin e Jezusit, por 9 vite më vonë në moshën 42-vjeçare peson një goditje në kokë brenda në shtëpinë e tij Në 42, kishte një goditje në shtëpinë e tij, bie nga shkallët dhe vdes nga plagët në kokë me hemorragji cerebrale.

Jim Caviezel-«Pasioni i Krishtit”

krishti 2

Edukimi i rreptë katolik i aktorit të bukur luajti një rol të rëndësishëm në zgjedhjen e tij nga regjisori Jim Gibson për filmin “Pasioni i Krishtit»  më 2004. Gjatë kohës së xhirimit të filmit aktori shpëton nga një mrekulli, kur rrufeja godet e Kryqin. Pak më vonë vuan një zhvendosje serioze shpatull në të njëjtën skenë, dhe pastaj plagoset rëndë dore e tij nga një aksident me kamxhik. Nga fundi i xhirimit të filmit sëmurë rëndë me hipotermi. Por karriera e tij shkon keq e më keq. Ai madje ka thënë: “Roli i Krishtit ka shkatërruar karrierën time. Hollywood më përplasi derën.

Robert Powell – «Jezusi i Nazaretit”

krishti 3

Ai ka luajtur në moshën 33-vjeçare rolin e Krishtit në drejtimin e Franco Zeffirelli «Jezusi nga Nazaretit” në vitin 1977. Fitoj një sukses të madh në këtë rol dhe ishte fitues me çmimin për aktorin më të mirë për punën e tij në film. Por suksesi nuk zgjati shumë, pasi ai vetë ishte identifikuar aq shumë me personin e Jezusit, i cili ndaloi marrjen e këshilla profesionale për të luajtur role të tjera filmike. Kështu vazhdoi duke vepruar pa marrë pjesë në xhirime të filmit apo shfaqje teatrale. Puna e tij e fundit ishte në vitin 2013, ku ai mori pjesë në prodhimin televiziv  “Bibla” si transmetues.

Willem Dafoe – «Temptationi i fundit”

krishti 4

Dafoe ka portretizuar Jezu Krishtin në filmin “Last Temptation”  të regjisorit Martin Scorsese. Gjatë xhirimit të filmit aktori u verbuar krejtësisht për tre ditë krejtësisht nga një sy për shkak të përdorimit të pakontrolluar të ilaçit në sy. Aktori Willem Dafoe disa vite më vonë pati thënë: “Edhe sot unë nuk mund të besoj se kam pasur guximin për të besuar se mund të mishëroja  vetë Krishtin.”

Graham Chapman – «Jeta e Brianit”

Ai ishte Mesia e Monty Python në Bibël, në vitin 1979, ku ngjalli protesta të forta. Aktori britanik Chapman luan në rol një të mitur, sipas filmit, ka lindur në një grazhd pranë me atë të Jezu Krishtit.Chapman vdiq nga kanceri në moshën 48!

Robert Wilson

krishti 7

Aktori amerikan Robert Wilson kishte portretizuar Krishtin në shumë seri të viteve 50-të. Që atëherë, nuk luajti pothuajse asnjë rol tjetër. Roli më specifik  ishte fjalë për fjalë “i përhumbur”.

Ted Neeley

krishti 8

O aktori amerikan, këngëtar dhe kompozitor i muzikës nga Teksasi, luajti Jezusin në një muzikor «Jezu Krishtin Superstar», 1973, dhe  aty përfundoi karrierën e tij me përjashtim të disa reklama dhe dy ose tre filma të vogla. Pozitive e kësaj është se Neeley u takua me gruan e tij, aktorja dhe valltarja Leeyan Granger, gjatë xhirimit të filmit muzikor, dhe tani jetojnë të lumtur me dy fëmijët e tyre, Tessa dhe Zack, në Kaliforni.

Alexis Golf – “Rikryqëzohet  Jezusi»

krishti 9

Golfis luajti në një serial  të. Georgiadis “Ai që duhet të vdesë” (1975-1975). Ky është romani nga Nikos Kazanzaqis dhe luajtur nga aktori grek Manolios-Xristo. Më pas e pa karrierën e tij zhduket dhe mbetet i pa kërkuar nga askush. Ai madje tha se roli që kishte luajtur Jezusin e kishte shkatëruar atë plotësisht. Në vitin 2007 në moshën 59-vjeçare u i vdekur në sheshin Koliatsou të Athinës. Në vitet e fundit, Gofi ishte pa shtëpi dhe për të jetuar ushqehej nga mbeturinat.