Merkel: Nëpunësit civilë në Greqi duhet të reduktohen

1028

 

merkel-soible

Kancelaria Merkel sebashku me Ministrin e Finacave gjerman Soible

Kërkohen përpjekje të mëdha politike për të arritur këtë objektiv, thotë kancelaria gjermane Merkel. Domosdoshmëria e zvogëlimit të numrit të nenpunesve civilë në Greqi, thekson Kancelarja Angela Merkel, duke pranuar se po behet një përpjekje e madhe politike për të arritur këtë qëllim dhe duke shpresuar për suksesin e qeverisë greke. “Greqia ende po përballet me shumë probleme,” ka theksuar kancelaria, i cila së bashku me V.Soimple kane qartësuar çdo mundësi që të jetë në anën e Greqisë, por refuzojnë kategorikisht prerje te borxhit të ri.

“Çështja e reduktimit te punonjësve te sektorit publik duhet të zgjidhet”, tha Angela Merkel gjatë konferencës për shtyp me kryeministrin e Sllovenisë Alenka Bratousek. “Greqia vazhdon të përballet me probleme të shumta,” tha Merkel edhe megjithë “përpjekjet e jashtëzakonshme” për të reformuar. Ajo e theksoi se kësti i radhës i kredisë do të jepet.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: