Merkel: Papunësia e të rinjve është problemi më i ngutshëm në Evropë

1027

merkel 55“Më vjen keq që vuajnë qytetarët qe nuk kane asnjë përgjegjësi për gabimet”, ka pohuar Kancelarja gjermane disa orë para takimit mbi çështjen në Berlin. Kancelarja gjermane Angela Merkel bëri vlerësimin e saj se papunësia e të rinjve është “ndoshta problemi më i ngutshëm në Evropë”, duke folur nën intervistë të botuar sot në gjashtë gazetat evropiane, në mesin e tyre dhe gazeta Le Monde, një ditë para takimit me te njetin teme në Berlin.

“Gjermanët, të fuqizuar nga ajo që ata përjetuan pas ribashkimit në uljen e papunësisë përmes ndryshimeve strukturore, tani mund të kontribuojë ne përvojat e tyre” në këtë drejtim, ai tha kancelarja gjermane.

Pak ditë para se të mbahet takimi mbi këtë çështje, lufta kundër papunësisë së të rinjve do të jetë ne problematikën qendrore ne një seancë të re, e cila do të ftoj per diskutim kancelaren gjermane Merkel, në kuadër të fushatës zgjedhore.

Ne nje interviste pak me pare, Ajo e përsëriti të njëjtën mundësi për bindje të fortë për një kthim në rritje për shkak të masave shtrënguese fiskale dhe reformave strukturore, duke gjetur shkaqet e krizës vetëm në “rritjen e borxheve ndaj shteteve të caktuara” dhe hendekun e madh mes “në rritjen e pagave dhe rritjen e produktivitetit”në disa pjesë të Evropës.

“Kjo është arsyeja pse rruga që ndjekim është e saktë, është se nga njëra anë, predikon konsolidimi fiskal dhe nga ana tjetër, reformat radikale strukturore,” tha ajo. “Kam përshtypjen se në disa vende, njerëzit e dinë saktësisht se çfarë gabimesh kryer në të kaluarën. Shpesh me vjen keq per ata të cilët nuk kanë pasur përgjegjësinë më të vogël për gabimet e se fundit, por te rinjte jane të pafavorizuar, vuajne më shumë, “argumentoi Merkel.

Madje ajo zbuloi se në qoftë se ai tani ishin të zgjidhni një tjetër opsion te karrierës, do të zgjedhnin si karriere pune ne zyrë. I pyetur nëse ajo mund të kishte imagjinuar ne se do te ishte e  papunë, Merkel u përgjigj: “Jo, fatmirësisht.”
Këtë e pëlqejnë %d blogues: