Mesazhi i presidentit z. Papulias: Vjetori i zi

papulia

“Demokracia nuk është vetë-evidente”, ka theksuar sot Presidenti i Republikës së Greqisë z. Karolos Papulias, në mesazhin e tij dërguar me rastin e 46 vjetorit nga grushti i shtetit i 21 prillit.

“Si sot, 46 vjet më parë, demokracia u përmbys për të filluar një periudhë të zezë të prapambetjes skllavërisë, shtypjes dhe kulturore që çoi në tragjedinë e Qipros”, zhekson  z. Papulias

Thekson më tej se “është e rëndësishme për të nderuar ata që luftuan kundër diktaturës, kjo ka kuptim për të kujtuar atë që parapriu, ajo ka vlerë që të kuptojnë se demokracia nuk është vetë-evidente”.

“”Demokracia ka armiq, minohet dhe dobësohet atëhere kur rriten fenemonet e anti-parlamentarizmit të intolerancës dhe racizmit. Sidomos më shumë kur ka nostalgji për grushtin e shtetit për ditët dhe veprat e juntës , përfundon presidenti i Republikës.