Na duhen edhe tri planete të tjerë

Nasa -studimi

Nasa: Për të mbijetuar, popullatës njerëzore i duhen edhe tri planete të tjerë. Ndryshimi i klimës dhe rritja e popullsisë do të ndikojë kulturën tonë të emigronte në planete të tjera, paralajmërojnë shkencëtarët të NASA-s . Të paktën tre planetet do t’i duhet popullatën njerëzore për të mbijetuar, tha Dennis Bushnell , shkencëtari kryesor në Qendrën e Kërkimeve Langley të NASA-s . “Në thelb, ne jemi shumë. Aziatët tani janë miliarda, do na duhen edhe tre planetë të tjerë . ”

Ndryshimi i të dhënave mjedisore njerëzore Mars do të marrë rreth 120 vjet, argumenton shkencëtari Bushnell, por deri atëherë ne do të duhen planetë të tjerë. Nuk është hera e parë që dikush shpreh nevojën që njerëzit të kolonizojnë planetet e tjera, por këto ide zakonisht janë propozuar si një mënyrë për mbijetesën e racës njerëzore në rast të një përplasje kataklizmike me një asteroidë, ose në rast të luftës bërthamore.

Në vitin 2012, World Wildlife kishte propozuar një zgjidhje për të tre planetet, duke argumentuar se, ne jemi duke përdorur 50% më shumë burime se sa Toka mund të na mbështes, deri në vitin 2050, do të na duhen edhe tre planete për të mbajtur normën në këto nivele. Në çdo rast, shkencëtari Bushnell nuk thotë se ne duhet të braktisim Tokën, por paralajmëron se ne duhet të kufizojnë konsumin. Një zgjidhje specifike propozuar është bujqësia me ujin e detit.

Bushnell argumenton se kjo do të zgjidhë shumicën e problemeve tona: “Në qoftë se ju rritet një Halophytes në djerrina, duke përdorur ujin e detit, në 10-15 vjet, ne do të kemi të karburantit që i kushtoi 50 $ një fuçi. Kjo është gjysma e kostos së naftës pranishëm. Me këtë, ne mund të zgjidhë të gjitha problemet e tokës, mungesa e ushqimit, ujit, energjisë dhe klimës. ”

Burimi: econews.gr