Ndotja e ajrit shkakton dy milionë vdekje çdo vit

1044

ajri 55

 

Shumica e vdekjeve jane të regjistruara në Azi. Ndotja e ajrit është ndoshta përgjegjës për më shumë se dy milionë vdekje në vit në të gjithë botën, sipas një studimi të ri të botuar në numrin e ri të “Kërkimet Mjedisore”. Sipas vlerësimeve nga hulumtuesit, rreth 2.1 milionë vdekje çdo vit jane lidhur me ndotjen e ajrit, si dhe grimca shumë të vogla qe pushtojne mushkëritë dhe shkaktojnë probleme serioze shëndetësore.

Siç u përmend në kete studim, studiuesit gjetën se rreth 470,000 vdekje çdo vit janë të lidhura me ozonin, qe lidhet me ndotësit nga fabrikat dhe makinat. Kjo nuk është rastësi. Studiuesit vërejnë se shumica e këtyre vdekjeve kanë qenë në lindje dhe jug te Azise për shkak të ndotjes së ajrit dhe mbipopullimit.

Konkluzionet e studimit deklaruan se nëse perballohet në mënyrë efektive masat per parandalimin ne ndotjen e ajrit, atehere do të rrisë jetëgjatësinë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: