Në Suedi, 4 ish emigrantë pjesë e Qeverisë

suedia ne profil

Suedia ka hedhur poshte racizmin duke e zevendësuar atë me vlerat e njeriut dhe jo sipas ngjyres se lëkures. Ajo sot përbën një shëmbull tipik për vendet e tjera të evropës , duke lënë mënjanë vendet e Ballkanit. Ja përse disa vendet në Europë ecin përpara. Tre ish-emigrantë dhe një zezak janë sot pjesë e Qeverisë së re të Suedisë:

  • Ardalan Shekarabi (Ministër i Brendshëm)
  • Mehmet Kaplan (Ministër I Strehimit dhe Zhvillimit Urban)
  • ALICH Bah KUHNKE (Ministër i Kulturës )
  • Ibrahim Pehlivan (Ministër I Energjisë )

Kryeministri social demokrati Stefan Lefven u dha 12 grave ministri të ndryshme, duke përfshirë dhe atë Jashtme dhe të Financave. “Njerëzit suedezë votuan në favor të zhvendosjes dhe një drejtim të ri politik. Një qeveri e re e përbërë nga Social Demokratëve dhe të Gjelbërve janë të gatshëm për të kryer këtë mision, “tha kryeministri 57 vjeçar Lefven në fjalimin e tij të parë në parlament. Suedia është në një gjendje të rëndë. Papunësia është vazhdimisht e lartë, rezultatet në shkolla janë përkeqësuar ndjeshëm dhe shteti social ka mangësi të rëndësishme, “tha Lefven, i cili dëshiron për të rekrutuar mësuesit dhe për të rritur moshën nga 16 që ishte në në 18 vjeç për të cilin shkolla është i detyrueshëm.

suedia ne focus