Nivelet e larta të ndotjes në Pekin

kina 44

Nivele të reja maksimale të ndotjes janë regjistruar këtë fundjavë në Pekin, në fund të një jave festive, me një mbështjellje të dendura smogut në kryeqytetin kinez dhe në monumentet e saj historike. Ndotja në atmofairë ka arritur nivelet në 225-245 mikrogramë, që korrespondon me 5 të ndotjes në shkallë të matjes 6 gradë, të shpallur si nga ana e Monitorimit Mjedisor Komunal në faqen zyrtare.

Por, sipas ambasadës amerikane në Pekin niveleve e ndotjes janë edhe më të larta dhe një mesazh elektronik drejtuar shtetasve amerikanë thanë se në indeksin e tij “të cilësisë së ajrit”  kanë tejkaluar një mesatare prej 300 gjatë 24 orëve të 4 tetor, për të arritur në 400. Ambasada amerikane shtoi se sipas rregullave të Agjencisë së Mjedisit e SHBA (EPA) në këto nivele “të gjithë duhet të përmbahen nga të gjitha jashtë aktivitet fizik.”