Një lamtumire për ty shok. Një lamtumirë për të gjithë ata të cilët “janë zhdukur”

1104

Shpallje e anëtarëve  të burgosur “Qelizat e Zjarrit”

marian555

Anëtarët e burgosur të organizatës  Qelizat e Zjarrit: Marjan Kola nuk  ishte shoku ynë, por ishte një shpirt i lirë. “Një lamtumire për ty shok. Një lamtumirë për të gjithë ata të cilët “janë zhdukur” në përpjekjen e tyre për të shpëtuar nga  kafazi i Republikës ”

Njoftim nga anëtarët e burgosur të Qelizave të Zjarrit për vdekjen e shqiptarit të arratisur Marian Kola që ra i vdekur nga zjarri i armëve të policisë në të gdhirë të ditës së Dielë Siç thuhet në faqen e tyre të postuar në Indymedia, shqiptari i i arratisur “nuk ishte as një anarkist as partneri ynë. Por ne e dimë se ai ishte një shpirt i lirë dhe se sytë e tij vështronin në horizont, vazhdimisht duke kërkuar mundësi për të shpëtuar nga burgu i vdekjes”

Deklarata përfundon me një poshtëshënim që i drejtohet oficerëve ku i përshkruan si “ Ndjekës bullies moderne” dhe përfundon duke thënë se: ” është kënaqësi jonë për të mbajtur zi dhe mbi arkivolët e kolegët tuaj “.

Detajet shpalljes janë si vijon:

Dhe më në fund si të fitojë lirinë e vërtetë? Gjëja e vetme e sigurtë  për të është se ai është jashtë kafazeve të Demokracisë, jashtë magazinimit të shpirtrave njerëzorë, jashtë vendit për “korrigjim”, besnikërisë, mashtrimit dhe psikiatrisë së drogës.

Çdo ditë një realitet i përsëritur. Çdo mëngjes, në mesditë, në mbrëmje ndigjohet tingujt e çelësave. Numërimi. Duhet të jenë të sigurt se je ende atje, i mbyllur në katër mure. Dhe vetëm një shëtitje në oborr, duke parë qiellin blu, të bën të rikujtosh botën jashtë … dhe neser përsëri  nga fillimi… Në një jetë të përditshme ku koha duket se kanë ngrirë …

Në këtë mjedis, në qoftë se je me fat, do të njihesh me njerëz të cilët ku dyshemeja prej çimento nuk i  ka burgosur mendjen. Mendohen shpesh se si do të rrëzojnë muret, si do të shpëtojnë … Diku në Trikallën djallëzore njohëm Marion.

Ne nuk duam mpleksemi me lëvdimet e askujt. Ne e dimë gjithsesi se Mariani nuk ishte as një anarchist, as partneri ynë. Por ne gjithashtu e dimë se ai ishte një shpirt i lirë dhe se sytë e tij ishin në kërkim në horizont, vazhdimisht duke kërkuar mundësi për të shpëtuar nga burgu i vdekur hapësirë – kohës.

Për këtë ne kemi kërkuar për të folur. Për pak fjalë ku ne kishim shkëmbyer me të. Për mënyrën se si ai e donte dhe kërkonte liri të pakushtëzuar. Për mënyrën, pasionin për ta bërë ëndrrën realitet. Për lirinë gjak dhe përfundimisht dha jetën e tij. Për një rrugë që disa zgjedhin të ndjekin deri në fund. Për çdo gjë që ne kemi vlerësuar atë, për aq sa e njohëm atë.

Një lamtumirë për ty mik. Një lamtumirë për të gjithë ata të cilët “janë zhdukur” në përpjekjen e tyre për të shpëtuar kafazeve të Demokracisë.

Disa nga anëtarët e burgosur të CCF ku janë gjendur bashkë me Marion në burgjet e Trikallas

Shënim: Sa për vdekjen pritë dhe ndjekësve moderne të kokave fjalët teprojnë. Kënaqësia jonë që të vajtojmë mbi arkivolet e kolegëve tanë.

Burimi: Proto Thema  ( 25 korrik 2013)

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: