OKB: 12 % e popullsisë vuan nga uria

uria profil

OKB: Një në tetë njerëz vuajnë nga kequshqyerja. Afrika mbetet rajoni me problemin më të madh . Një në tetë njerëz në botë vuajnë nga kequshqyerja kronike, sipas një raporti nga Organizata e OKB-së Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO). Gjithashtu, Organizata paralajmëroi liderët botërorë se disa zona do të dështojnë për të përgjysmuar numrin e njerëzve të uritur deri në fund të vitit 2015. Në raportin e fundit të pasigurisë ushqimore, FAO ka theksuar se 842 milionë njerëz vuajnë nga kequshqyerja kronike, baraz me 12 % e të popullsisë botërore.

URIA

Kjo shifër është më e ulët në krahasim me llogaritjen e mëparshëm, sipas të cilave 868 milionë njerëz vuajnë nga kequshqyerja.Raporti thekson se progresi në arritjen e objektivave të Zhvillimit të Mijëvjeçarit është e pabarabartë dhe thekson se shumë vende ndoshta nuk do të realizojnë objektivin .”Vendet që kanë përjetuar konfliktin në dy dekadat e fundit ka të ngjarë të kenë probleme me përvojë në uljen e urisë”, thotë raporti. Shumica e njerëzve të uritur jetojnë në vendet në zhvillim. Afrika mbetet rajoni me praninë më të madhe të kequshqyerjes, ndërsa shumica e njerëzve që vuajnë nga kequshqyerja kronike jetojnë në Azinë jugore.